fbpx

Risotto met inktvisinkt, zeebaars en citroen-peterselie salsa!

Risotto nero met zeebaars

Dit is wel een van de allerlekkerste gerechten die ik ooit (zelf) in mijn keuken heb gemaakt. Sowieso vind ik risotto goddelijk, zou het het liefst elke dag willen eten, maar niet echt een goed idee vanwege de koolhydraten….anyway, soms moet je jezelf verwennen. In combinatie met hele verse vis, salade erbij en niet te grote porties, kan dit gerecht best op zijn tijd.

Risotto maken

Risotto maken is voor veel mensen een grote opgave, in de praktijk valt dat echt wel mee. Geduld, blijven roeren en proeven is de key voor een goede risotto. Het mooie van risotto is dat je er heel veel kanten mee opkan. Als hoofdgerecht, tussengerecht of zelfs als voorgerecht. Bijna alle soorten groenten zijn wel toe te voegen bij deze Italiaanse rijstsoort, net als de keuze voor vlees, vis of vegetarisch.

Bij deze variant kiezen we voor zeebaars. Als je vis bakt en deze van te voren even met bloem bestuift, zal je dat terug zien in het bakproces van de vis. Deze krijgt een mooie krokante en goudachtige kleur op de huid. Ook met andere vis- en vleessoorten kan je deze tip goed toepassen.

Maak het gerecht af met de heerlijke citroen en peterselie salsa. Dit is echt een waanzinnig lekkere toevoeging om bij de vis te eten. In dit gerecht hebben we ook nog een rode peper meegebakken, maar deze kan je er ook uit laten als je niet zo van spicy houdt. Je kunt ook alleen de zaadjes verwijderen, deze zorgen voor het hete van de peper. Als je dus alleen het rode vruchtvlees meebakt, zal je ook al een mooie toevoeging in de smaak krijgen, zonder dat het gerecht te heet wordt.

Risotto nero met zeebaars

Risotto nero met zeebaars en citroen-peterselie salsa

Porties 2

Ik kies zelf bij vis altijd voor de visboer. Mijn advies is dan ook om voor de zeebaars, naar de visboer te gaan. Vraag naar hele verse zeebaars met huid! Daarbij kan je inktvisinkt ook niet bij elke supermarkt krijgen, maar de meeste vishandelaren hebben deze zakjes wel op voorraad.

Ben je op zoek naar meer recepten? Klik dan hier voor ons volledige overzicht van mooie recepten. Op zoek naar een manier om lekker te leren koken met koolhydraatarme recepten?

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Wat onze klanten zeggen

Testimonials

5/5

Interesse?

INFORMEER VRIJBLIJVEND

Informatie over onze producten

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden:

Contact

Scroll naar top